Inwoners Chili

Chili is een land in het zuiden van het continent Zuid-Amerika. Chili grenst aan de landen Bolivia, Peru, Argentinië en aan de Stille Oceaan. Chili is 150 km breed en 4.000 km lang. Santiago is de hoofdstad van Chili en ongeveer 40 procent van de bevolking van Chili woont in Santiago. De taal die in Chili gesproken wordt is Spaans, maar ook wordt er Duits, Kroatisch of Engels gesproken in bepaalde steden. Dit wordt voornamelijk gedaan door de immigranten. In de winter is het mogelijk om te skiën in Chili en in de zomer kan er gesurft worden op de bijzondere stranden van Chili. Chili heeft een aantal beroemde steden, zoals: San Pedro (de grootste), Valparaiso, Colchagua, Punta Arenas en buiten deze steden heeft Chili ook nog een aantal andere beroemde steden. De munteenheid van Chili is de ‘peso’ (CLP).

Inwoners Chili

Het bevolkingsaantal van Chili is ongeveer 17 miljoen. Circa 40% woont in de hoofdstad Santiago en in de omgeving daarvan. 95% van de inwoners van Chili is blank of gemengd, deze mensen hebben ook een hechte band met hun familie. De meerderheid van de inwoners is katholiek en zeer conservatief, als je het vergelijkt met de inwoners van Europa.

inwoners chili

Godsdienst

Het Christendom is de grootste godsdienst in Chili. Circa 90% van de inwoners gelooft in katholicisme en de rest in protestantisme. Door de Spanjaarden werden kleine groepen in Chili onder druk gezet om te geloven in katholicisme. De kerk heeft een grote invloed op de maatschappij, want echtscheiding en abortus is nog steeds officieel verboden.

Tradities & cultuur

Een bekende traditie van Chili is de traditie van de Chileense landarbeiders die ook wel huaso worden genoemd. De traditie van deze landarbeiders zijn de bekende Chileense cowboys die wonen op de boerderijen van Chili. Ook hebben de mensen in Paaseiland eigen tradities, zoals de Moai en Ahu stenen die ze gemaakt hebben. In Chili is het zo dat de vrouw zorgt voor het huishouden en de man voor het inkomen. Chili heeft een aantal culturen, zoals: Yámana, Aymara, Kawéskar, Atacamena, Mapuche, Kolla en Rapanui.

Bezienswaardigheden top 5

- Op nummer 1 staat Patagonië. De natuur van Patagonië is erg bekend, maar ook de fantastische natuurparken, zeeleeuwen en walvissen. Veel mensen bezoeken deze stad voor de bijzondere natuurparken.
- Op nummer 2 staat de woestijn de Atacama in het noordelijke deel van Chili.
- Op nummer 3 de welbekende Paaseiland met zijn Moai en Ahu stenen, de enorme beelden verspreid over het hele eiland. Paaseiland heeft een oppervlakte van zo’n 163 km². Het is ook een zeer afgelegen eiland, maar het behoort wel tot Chili.
- Op nummer 4 staat de Torres del Paina, dit is een prachtige nationale park van het continent Zuid-Amerika. Het is mogelijk om hier verschillende diersoorten te zien, zoals mussen, merels, haviken, eenden, spechten, ganzen, vinken, winterkoninkjes, condors en nog veel meer andere diersoorten.
- Op nummer 5 staan de vulkanen, zoutvlaktes en geisers van Chili. Deze zijn te vinden in het noordelijke deel van Chili.