Rondreis Chili

De kustplaats Valparaiso is misschien de populairste bestemming van Chili voor toeristen; zijn heuvelachtige omgeving, maar garandeert bezoekers epische uitzichten en fotomomenten vanuit de meeste uitkijkpunten. De gestapelde huizen van Valparaiso zijn gebouwd om het heuvelachtige terrein te herbergen en vormen een architecturale anomalie. Een van de meest interessante dingen om hier te doen is gewoon door de straten dwalen en de gebouwen bewonderen. Natuurlijk heeft Valparaiso een aantal interessante musea om te bezoeken, waaronder het Pablo Neruda Museum; de dichter leefde ooit in Valpo, zoals de lokale bevolking vaak naar de stad verwijst. Toch ligt de grootste kunst in Valpo niet altijd binnen de grenzen van een museum. Integendeel, het is precies op straat: Valpo is de thuisbasis van een absurd getalenteerd aantal graffitikunstenaars, en een veeleisend oog zal buitengewoon werk vangen bij het bouwen van exterieurs en straten. Het nachtleven hier is ook legendarisch; kunstzinnige cafés, tango-bars, dansclubs en pubs in overvloed, zoals La Colombina of La Playa, en hebben de neiging om alleen te sluiten wanneer de laatste beschermheer vertrekt - meestal ergens rond zonsopgang.

rondreis chili

La Serena

Het populairste strand van Chili is te vinden op de witte zandstranden aan de rand van La Serena, de op één na oudste stad van het land, die rond 1544 werd aangelegd. Vandaag kunnen bezoekers genieten van de koloniale revivalarchitectuur van de stad, terwijl ze slenteren door de vele kerken van de stad. zoals de kathedraal, en terwijl op het centrale plein, La Plaza des Armas. Toch is La Serena's belangrijkste trekpleister de Avenida del Mar, of de Avenue of the Sea, waar toeristen massaal op bezoek komen om de 12 strandgebieden te bezoeken, zoals El Faro, La Barca en El Pescador.

Paaseiland

Je hebt de mysterieuze, schijnbaar stoïsche moai-beelden gezien die de omtrek van Paaseiland omcirkelden op tv en in tijdschriften, maar om ze persoonlijk te zien, zal je compleet onder de indruk zijn. Het eigenlijke eiland, ook bekend als Rapa Nui, ligt geïsoleerd in de Stille Oceaan, voor de kust van Chili. Dat het een vulkanisch eiland is, verklaart waarom de ongeveer 300 standbeelden uit vulkanisch gesteente zijn gesneden, maar het geeft geen antwoord op de vraag waarom ze zijn gesneden of hoe ze van het binnenland naar de kust van het eiland zijn getransporteerd. Archeologen blijven verbaasd over hun doel; ze weten gewoon dat ze zijn gemaakt tussen de 10e en 16e eeuw. Toch zijn de beelden maar een deel van de allure van Paaseiland. Andere interessante bezienswaardigheden zijn een museum, rotstekeningen en de vulkanische krater. Actieve reizigers zullen blij zijn om te leren dat het ook mogelijk is om te duiken, snorkelen, paardrijden en surfen terwijl u op Paaseiland bent. Vluchten dienen het eiland vanuit Santiago; Zorg ervoor dat je je ticket een dag of 2 bevestigt voordat je gaat vliegen, omdat de vluchten vaak overboekt zijn.

Patagonië in Chili

De regio Patagonië van Zuid-Amerika bestaat uit delen van zowel Chili als Argentinië, bestaande uit het onderste derde deel van Chili. Om Chileens Patagonië volledig te ervaren, ga je naar de zuidelijkste provincies Magallanes, Última Esperanza en Tierra del Fuego, waar je de legendarische regio in zijn meest geïsoleerde glorie zult tegenkomen en bijna het "einde van de wereld" hebt bereikt.