Chileense Taal

In chili spreken ze vooral Spaans en ook nog verschillende andere talen. De officiële taal van de Republiek Chili is Spaans (castellano) dat door de hele bevolking wordt gesproken. Er bestaan ook inheemse gemeenschappen die nog steeds hun talen en dialecten gebruiken, zoals de Mapudungún (in het zuiden) de Aymará (in het Andesgebergte in het noorden) en de Rapanui (van het Paaseiland). De oorspronkelijke taal van Chili is dus Spaans en wordt dus door bijna elke inwoner gesproken. Er zijn echter ook mensen die afkomstig zijn van een ander land en onderling hun eigen taal met elkaar spreken. Maar wanneer je in een winkel of restaurant bent wordt er vrijwel altijd Spaans gesproken.

Chileens

Het is belangrijk om te overwegen dat in Chili de mensen "Chileens" spreken. Deze laatste bewerking van de Spaanse taal omvat veel lokale en buitenlandse idiomen en inheemse woorden. De mensen spreken over het algemeen ongelooflijk snel, zonder de letter "s" aan het einde van woorden en op een heel duidelijke toon uit te spreken. Met deze omstandigheden wordt het erg moeilijk voor toeristen om de echte vorm van Spaans te begrijpen wanneer ze "Chileens" spreken.

Culturele vormgeving van de taal

Etnisch gezien wordt het land gevormd door de sterke invloed van de vermenging van Spaanse kolonisten en inheemse volkeren, maar ook door de recente aanwezigheid van immigranten, die de bevolking van het land een speciale toets geven. Palestijnen, Syriërs, Libanezen, Italiaans, Frans, Zwitsers, Baskisch, Duits, Engels, Noord-Amerikanen, Joegoslaven en Kroaten zijn de meest invloedrijke in het vormgeven van de Chileense samenleving en cultuur. Onlangs zijn veel Peruaanse, Colombiaanse, Zuid-Koreaanse, Chinese, Taiwanese, Indiase, Pakistaanse en Afrikaanse vluchtelingen gearriveerd die andere culturele en maatschappelijke veranderingen beïnvloeden.

taal chili

Taalscholen

Studiecentra en taalscholen zijn er in overvloed en bieden niet alleen taalstudies, maar ook culturele educatie en activiteiten. Binnen Chili biedt buitenlanders de kans om professionele stages, vrijwilligerswerk, werkvakanties, boerderijverblijven en andere gelegenheden in Chili uit te voeren die hen in staat stellen om het land en zijn gebruiken, mensen en taal te leren kennen.

Cultureel verbonden

Qua cultuur is de kenmerkende Chileense samenleving vrij introvert en heeft ze een zeker wantrouwen in de rest van de wereld. De typische Chileen deelt graag een beker wijn of een Pisco Sour (de nationale drank) terwijl hij het smaakvolle vlees proeft van een aangepaste barbecue (asado). Het is gebruikelijk dat mensen zeggen dat Chili cultureel verbonden is tussen Europa en Latijns-Amerika, omdat orde en verantwoordelijkheid bestaan, maar minder dan in Europa en meer dan in Latijns-Amerika. Ondanks de conservatieve aard van de Chileense samenleving, is er relatieve gelijkheid tussen mannen en vrouwen, misschien met een klein beetje machismo of mannelijke superioriteit. Zoals in veel landen, staat controverse voor gevoelige kwesties zoals abortus, euthanasie en homo- of lesbische huwelijken, aangezien de katholieke kerk de samenleving nog steeds sterk beïnvloedt. Tot slot, mis niet de diverse musea en theaters die u dichter bij de Chileense cultuur en geschiedenis kunnen brengen. Vergeet niet dat op zondag de toegang van vele musea gratis is!